Pagina's

donderdag 4 oktober 2012

DIY week dag 5.

Dit is de diy van dag 5, ook al is het wat later geworden hier is die dan eindelijk!


Vandaag laat ik jullie zien hoe je dit etuitje maakt!

Wat heb je nodig?


* Naaimachine.
* Stof
* Rits
* Liniaal
* Papiertje
* Spelden
* Stoffenschaar
* Gewone schaar
* Pen


Leg de rits op het papier en zet een streepje op het blad wat aangeeft hoe lang de rits is. Deze rits is 22 centimeter. Op dit papier ga je een rechthoek tekenen. Zorg dat de bovenkant van het rechthoek dus ook 22 centimeter is!!
Knip hierna het rechthoek uit en speld het op de stof vast. En knip het rechthoek uit de stof. Deze stap doe je 2 keer zodat je 2 rechthoekige stofjes hebt!


Leg eerst de stof en de rits zoals de eerste foto. Leg daarna 1 stofje op de kop over de rits en het andere stofje heen en speld de stof aan de rits vast. Deze naai je vast.Als je het ene stofje hebt vastgenaaid aan de rits doe je hetzelfde met de andere stof. Deze leg je ook weer eerst op de kop op de andere stof en de rits. En speld je vast aan de rits.


Daarna ziet het er zo uit!

  
Sla weer een kant van de stof om. Zodat de buitenkanten van de stoffen op elkaar liggen.


De 2 stoffen speld je weer vast met spelden. Daarna naar je de 2 stoffen vast aan de onderkant en aan de zijkanten dus niet aan de kant waar de rits zit!! Zorg er ook voor dat als je de 2 stoffen aan elkaar naait de rits los is, als je dat niet hebt kan het een beetje moeilijk zijn om de rits los te krijgen!Als je de 2 stoffen aan elkaar genaaid hebt dan kun je de stoffen naar buiten vouwen door de rits heen.En je etui is klaar!

Wat vonden jullie van de diy week? Willen jullie de diy week vaker op mijn blog zien? Of iets heel anders bijvoorbeeld een tekening week. Of wat met fotografie, heb je hiervoor leuke idee├źn? Dan kun je die altijd mailen of hieronder in een reactie zetten!2 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk! Deze ga ik zeker maken. Ik vond de DIY week wel een heel erg leuk idee hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je deze tutorial gepost heb! ik ben al tijden van plan een etui te maken en met jouw hulp zou dat moeten lukken. Nu hopen dat ik er snel aan toe kom ;)

    BeantwoordenVerwijderen